Ραντίτσιο Cicoria Bianca Di Milano (Cichorium intybus)
Το Cicoria Bianca di Milano είναι μια ιταλική ποικιλία ραδικιού (Cichorium intybus), γνωστή για τα μεγάλα, λευκά φύλλα της και τη γλυκιά, ελαφρώς πικρή της γεύση. Πρόκειται για μια ποικιλία που καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία και χρησιμοποιείται ευρέως στη μεσογειακή κουζίνα. Χαρακτηριστικά φύλλα, μεγάλα, ανοιχτοπράσινα έως λευκά, τρυφερά. Γεύση ελαφρώς πικρή, λιγότερο έντονη από άλλα είδη ραδικιού.
Καλλιέργεια του Cicoria Bianca di Milano
Είναι εύκολο στην καλλιέργεια και προσαρμόζεται καλά σε διάφορες συνθήκες. Χρειάζεται δροσερό κλίμα και είναι ανθεκτικό στις χαμηλές θερμοκρασίες. Μπορεί να αντέξει σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά προτιμά ήπιο κλίμα. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο, γόνιμο έδαφος με ουδέτερο έως ελαφρώς αλκαλικό pH (6,0-7,5). Πριν τη φύτευση, προσθέτουμε κομπόστ ή καλά χωνεμένη κοπριά για θρεπτικά στοιχεία. Σπέρνουμε τους σπόρους σε βάθος 1-1,5 εκ. Αποστάσεις: 20-30 εκ. μεταξύ των φυτών και 40-50 εκ. μεταξύ των γραμμών. Οι σπόροι φυτρώνουν σε 7-14 ημέρες. Συχνό αλλά όχι υπερβολικό πότισμα. Το έδαφος πρέπει να είναι υγρό αλλά όχι λασπώδες.
- Εποχή Σποράς: Φεβρουάριος-Απρίλιος, Αύγουστος-Νοέμβριος
- Εποχή Συγκομιδής: Μάρτιος-Μάιος, Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος