Καλαμπόκι Γλυκό (Zea mays var. saccharata)
Εδώδιμη ποικιλία με γλυκιά, ευχάριστη γεύση, ιδιαίτερα κατάλληλη για ψήσιμο ή βράσιμο. Σπέρνεται από τα μέσα Μάϊου με θερμοκρασία εδάφους τουλάχιστον 12 βαθμούς. Αποστάσεις περίπου 50cm μεταξύ των γραμμών και 20cm επι των γραμμών. Η ποιότητα του καλαμποκιού είναι πολύ καλή εάν η συγκομιδή γίνει πριν αρχίσουν να σκληραίνουν οι σπόροι. Μετά τη συγκομιδή καλό είναι να καταναλώνεται όσο το δυνατό πιο γρήγορα επειδή υποβαθμίζεται η γεύση του. Μπορεί να συντηρηθεί για αρκετό καιρό στην κατάψυξη.
- Εποχή Σποράς: Απρίλιο- Ιούνιο Εποχή
- Συγκομιδής: Ιούλιο- Σεπτέμβριο
- Περιεχόμενο Φακέλου: 5 g