Ραντίτσιο Cicoria Palla Rossa 3 (Cichorium intybus)
Το Palla Rosa 3 είναι μια ποικιλία κυρίως χρησιμοποιούμενη για τη δημιουργία μικρών και σφιχτών κεφαλών ραδικιού. Είναι γνωστό για τα έντονα ροζ χρώματά του και τη γλυκιά γεύση του, το οποίο το καθιστά ιδανικό για σαλάτες και μαγειρική. Eίναι εύκολο στην καλλιέργεια και προσαρμόζεται σε διάφορες συνθήκες.
Καλλιέργεια του Palla Rosa 3
Προτιμά δροσερές θερμοκρασίες και μπορεί να αντέξει σε σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά δεν αρέσκεται σε υπερβολικά ζεστές συνθήκες. Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε οργανική ύλη έδαφος με ουδέτερο pH (6,0-7,0). Καλό είναι να προετοιμάσουμε το έδαφος με οργανικό λίπασμα ή κομπόστ για καλύτερη ανάπτυξη. Το έδαφος πρέπει να έχει καλή στράγγιση, γιατί η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σάπισμα. Σπέρνουμε τους σπόρους σε βάθος 1-1,5 εκ. Αποστάσεις: 25-30 εκ. μεταξύ των φυτών και 30-40 εκ. μεταξύ των γραμμών. Οι σπόροι φυτρώνουν σε 7-14 ημέρες. Η ανάπτυξη της ποικιλίας είναι σχετικά γρήγορη και χρειάζεται κατά μέσο όρο 60-75 ημέρες για να φτάσει στη συγκομιδή. Το πότισμα πρέπει να είναι συχνό, αλλά το έδαφος πρέπει να στραγγίζει καλά για να αποφεύγεται η υπερβολική υγρασία. Μπορούμε να κόψουμε τα εξωτερικά φύλλα ή ολόκληρο το φυτό από τη βάση. Μπορεί να ξαναφυτρώσει αν αφήσουμε τη ρίζα στο έδαφος.
- Εποχή Σποράς: Φεβρουάριος-Απρίλιος, Αύγουστος-Νοέμβριος
- Εποχή Συγκομιδής: Μάρτιος-Μάιος, Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος