Κρεμμύδι Ξερό MORADA DE AMPOSTA (Allium cepa)
Ποικιλία κατάλληλη για την παραγωγή ξερού κρεμμυδιού. Οι βολβοί έχουν χρώμα εξωτερικά χρυσό-καφέ. Σάρκα συμπαγής και λευκή. Κόκκινη ποικιλία με υπέροχη γεύση. Σπέρνεται απευθείας στο έδαφος σε σειρές νωρίς την Άνοιξή (Μέχρι τέλη Μαρτίου). Αποστάσεις: 5cm επι της γραμμής και 25cm μεταξύ των γραμμών. Η συγκομιδή ξεκινάει όταν το επάνω μέρος του φυτού αρχίζει να πλαγιάζει ενώ ο βολβός έχει αναπτυχθεί αρκετά. Ξεριζώνουμε και αφήνουμε τους βολβούς πάνω στο έδαφος για μερικές μέρες καλύπτοντας τους με ξερά φύλλα έως ότου ξεραθούν τελείως. Κατόπιν καθαρίζουμε τα ξερά κρεμμύδια από τυχόν χώματα και τους αποθηκεύουμε σε σκιερό και δροσερό μέρος.
- Εποχή Σποράς: Φεβρουάριο- Απρίλιο
- Εποχή Συγκομιδής: Αύγουστο-Σεπτέμβριο
- Περιεχόμενο Φακέλου: 4 g