Piccante Cherry (Capsicum annuum)
Η Piccante Cherry είναι μια ποικιλία καυτερής πιπεριάς, γνωστή για το μικρό, στρογγυλό σχήμα της περίπου 2-4 cm διάμετρος και τη μέτρια προς δυνατή πικάντικη γεύση της. Είναι πολύ δημοφιλής στη μεσογειακή κουζίνα, ειδικά στην Ιταλία, όπου χρησιμοποιείται σε τουρσιά και γεμιστές εκδοχές. Το χρώμα της είναι πράσινο στην αρχή και κόκκινο όταν ωριμάσει. Η γεύση έντονα καυτερή, με ελαφρώς φρουτώδεις νότες. Καυτερότητα 40.000 SHU (Scoville Heat Units).
Καλλιέργεια της Serrano
Χρειάζεται καλά στραγγιζόμενο έδαφος, πλούσιο σε οργανική ύλη. Ευδοκιμεί σε θερμά κλίματα (20-35°C). Θέλει πλήρη ηλιοφάνεια για καλύτερη ανάπτυξη. Τακτικό πότισμα αλλά χωρίς υπερβολική υγρασία. Η συγκομιδή γίνεται περίπου 80-90 ημέρες μετά τη φύτευση.