Anaheim chili (Capsicum annuum)
Η πιπεριά Anaheim Chili είναι μια ήπια και γλυκιά ποικιλία πιπεριάς που ανήκει στην οικογένεια Capsicum annuum. Είναι γνωστή για την ήπια καυτερότητά της και την ευέλικτη χρήση της στην κουζίνα. Ιδανική για αυτούς που θέλουν να προσθέσουν γεύση χωρίς υπερβολική καυτερότητα, η Anaheim έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις πιο δημοφιλείς πιπεριές στη Μεξικανική και Αμερικανική κουζίνα. Είναι σχετικά ήπια, με καυτερότητα γύρω από 500-2,500 SHU (Scoville Heat Units).
Οι πιπεριές Anaheim είναι αρκετά μεγάλες, φτάνοντας τα 15-20 εκατοστά σε μήκος και 3-4 εκατοστά σε διάμετρο. Το χρώμα τους είναι συνήθως πράσινο όταν είναι άγουρες και γίνεται κόκκινο καθώς ωριμάζουν.
Η καλλιέργεια της Anaheim Chili
Απαιτεί ηλιοφάνεια και ζεστό κλίμα. Οι σπόροι φυτεύονται σε θερμοκρασία 24-29°C για τη βλάστηση. Η διαδικασία αυτή συνήθως διαρκεί 7-14 ημέρες. Είναι καλό να φυτεύετε τους σπόρους περίπου 8-10 εβδομάδες πριν τον τελευταίο παγετό. Όταν τα φυτά μεγαλώσουν αρκετά, μπορούν να μεταφυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος, αφού οι θερμοκρασίες είναι σταθερά ζεστές και δεν υπάρχει κίνδυνος παγετού. Τα φυτά πρέπει να φυτεύονται σε απόσταση 45-60 εκατοστών μεταξύ τους και 60-90 εκατοστών μεταξύ των σειρών. Η πιπεριά Anaheim ευδοκιμεί σε θερμοκρασίες μεταξύ 21-30°C. Είναι ευαίσθητη σε κρύες θερμοκρασίες, οπότε πρέπει να φυτεύεται μετά τον τελευταίο παγετό της άνοιξης και να συγκομίζεται πριν την έναρξη του πρώτου ψύχους του φθινοπώρου. Προτιμά ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο έδαφος, με pH μεταξύ 6.0 και 6.8. Τα φυτά πρέπει να έχουν επαρκή αποστράγγιση για να αποφευχθεί η υπερβολική υγρασία και η ανάπτυξη μυκήτων. Η λίπανση πρέπει να είναι ισχυρή στην αρχή της ανάπτυξης (με άζωτο για ενίσχυση της φυλλώδους ανάπτυξης), και να περιλαμβάνει περισσότερο φώσφορο και κάλιο κατά την ανθοφορία και καρποφορία για καλύτερους καρπούς. Απαιτεί μέτριο πότισμα. Το χώμα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό, αλλά όχι υπερβολικά βρεγμένο. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών.