Σπανάκι MATADOR (Spinacia oleracea)
- Το σπανάκι “Matador” είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής ποικιλία, γνωστή για την αντοχή του στο κρύο και τη γρήγορη ανάπτυξή του. Είναι ιδανικό για καλλιέργεια σε φθινοπωρινές και ανοιξιάτικες περιόδους και μπορεί να καλλιεργηθεί τόσο σε θερμοκήπιο όσο και σε εξωτερικό χώρο. Μεσαίου μεγέθους, πλατιά φύλλα με σκούρο πράσινο χρώμα. Γεύση ήπια και γλυκιά, ιδανική για σαλάτες και μαγειρευτό φαγητό. Ανθεκτικό στο κρύο και στις ασθένειες, καθιστώντας το κατάλληλο για φθινοπωρινή και ανοιξιάτικη σπορά. Τα φύλλα μπορούν να συγκομιστούν σταδιακά ή να κοπεί ολόκληρο το φυτό. Συγκομιδή: Περίπου 40-50 ημέρες μετά τη σπορά.
Καλλιέργεια
- Έδαφος γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε οργανική ύλη. Σπέρνεται απευθείας στο χώμα από τις αρχές της άνοιξης έως το φθινόπωρο. Πότισμα τακτικό, αποφεύγοντας την υπερβολική υγρασία που μπορεί να προκαλέσει σήψη των ριζών. Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές θέσεις. Συγκομιδή: Ξεκινά μόλις τα φύλλα φτάσουν στο επιθυμητό μέγεθος, συνήθως μετά από 5-7 εβδομάδες.