Habanero yellow (Capsicum chinense)
Είναι από τις πιο καυτερές ποικιλίες πιπεριών και χαρακτηρίζεται από το έντονο κίτρινο χρώμα της όταν είναι ώριμη. Το μέγεθος της συνήθως κυμαίνεται από 4-6 εκατοστά σε μήκος. Η καυτερότητά της κυμαίνεται από 100,000 έως 350,000 SHU (Scoville Heat Units). Έχει μια φρουτώδη γεύση που συνοδεύει την καυτερότητα, με πικάντικες νότες που την κάνουν ιδανική για σάλτσες, μαρινάδες και πικάντικα πιάτα.
Καλλιέργεια: Η καλλιέργεια της πιπεριάς Habanero Yellow απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς είναι μια απαιτητική καλλιέργεια που χρειάζεται ζεστό κλίμα και προσεκτική φροντίδα για να αναπτυχθεί σωστά. Οι σπόροι συνήθως φυτεύονται μέσα σε μικρά γλαστράκια, περίπου 8-10 εβδομάδες πριν από την τελευταία ημερομηνία παγετού. Πρέπει να φυτευτούν σε θερμοκρασία περίπου 24-29°C. Η καλή θερμοκρασία είναι κρίσιμη για τη βλάστηση των σπόρων, και η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 7 έως 14 ημέρες. Προτιμά ελαφρύ, καλά στραγγιζόμενο έδαφος με pH γύρω στο 6.0-6.8. Οι πιπεριές δεν αντέχουν σε βαριά και υγρά εδάφη. Ωριμάζει σε 100-120 ημέρες από τη σπορά.
- Εποχή Σποράς: Ιανουάριος- Μάρτιος
- Εποχή Συγκομιδής: Μάιος- Σεπτέμβριος