Φυσικό προϊόν αερόβιας αποικοδόμησης γεωργικών φυτικών υπολειμμάτων, φυτικών υπολειμμάτων και υπολειμμάτων της παραγωγικής διαδικασίας τροφίμων.
Η διαδικασία της παραγωγής του βασίζεται στην ελεγχόμενη αερόβια αποσύνθεση οργανικών υλικών χωρίς την προσθήκη χημικών πρόσθετων.
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ
- Ως προς τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους, βελτιώνει τη δομή και μειώνει την πυκνότητά του, καταπολέμα τη διάβρωση και αυξάνει την ικανότητα κατακράτησης του νερού.
- Ως προς τις χημικές ιδιότητες του εδάφους, σταθεροποιεί το pH, βελτιώνει την κατακράτηση θρεπτικών στοιχείων και δεσμεύει το μεγαλύτερο ποσοστό της ανόργανης λίπανσης, ελαχιστοποιώντας, έτσι, το ποσό που χάνεται από τη βροχόπτωση.
ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ
pH: 6,9-7,7
Οργανική ουσία: 30-50%
Λόγος C/N: 14-17
Άζωτο (N): 1-2% w/w
Φώσφορος (P): 0,3-0,6% w/w
Κάλιο (K): 0,3-0,8% w/w
Ασβέστιο (Ca): 1-9% w/w
Μαγνήσιο (Mg): 9000-10000 (mg/kg)
Σίδηρος (Fe): 14000-16000 (mg/kg)
Ψευδάργυρος (Zn): 200-210 (mg/kg)
Χαλκός (Cu): 45-70(mg/kg)
Αγωγιμότητα (ms/cm): 1-3 ms/cm