Τομάτα Καρδιά Βοδιού CUOR DI BUE SEL. ALBENGA (Solanum Lycopersicon L.)
- Πρόκειτε για μια εκλεκτή επιλογή της κλασικής ποικιλίας Cuor di Bue, που προέρχεται από την περιοχή Albenga στη βορειοδυτική Ιταλία (Λιγουρία). Αυτή η ποικιλία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής λόγω του μεγάλου μεγέθους της, της γλυκιάς γεύσης της και της κρεμώδους υφής της. Φέρει μεγάλες τομάτες, βάρους 250-400g (μερικές φτάνουν και τα 600g). Σχήμα καρδιόσχημο, ελαφρώς πλευρικό, με ραβδώσεις. Χρώμα ανοιχτό κόκκινο έως ροζ, λεπτή φλούδα. Γεύση γλυκιά, ήπια οξύτητα, πολύ αρωματική. Σάρκα σφιχτή, σαρκώδης, με λίγους σπόρους και χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρά. Αναρριχώμενη ποικιλία (indeterminate), συνεχίζει να παράγει καρπούς όλο το καλοκαίρι. Πολύ ανθεκτική σε ασθένειες και ιδανική για θερμά κλίματα.
Καλλιέργεια
- Σπορά: Φεβρουάριο – Απρίλιο (εσωτερικά) ή Μάιο – Ιούνιο (απευθείας στο χώμα). Στήριξη απαραίτητη λόγω του βάρους των καρπών. Έδαφος γόνιμο, καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο σε οργανική ύλη. Πλήρης έκθεση στον ήλιο για μέγιστη παραγωγή. Πότισμα μέτριο και σταθερό, αποφεύγοντας την υπερβολική υγρασία. Συγκομιδή: 70-80 ημέρες μετά τη φύτευση, συνεχόμενη παραγωγή αν συγκομίζονται τακτικά οι καρποί.